Historia

Bistro & café i en bank? Mitt namn är Antonio och jag driver tillsammans med min bror Bistro & Café Valvet i Sigtuna.


Som namnet ”Valvet” antyder så var lokalen tidigare ett lokalt bankkontor. Bankvalvet som ligger till grund till namnet på vår verksamhet är också där vi har köket och lagar all vår mat.


Vår vision är att skapa en upplevelse när man besöker oss, där vi har valt att skapa ett ”Bank-koncept”. Vi har flera inspel som påminner om ett bankkontor, allt från bankfacken som pryder väggarna, ”Veckans köprekommendation” (Dagens lunch), och inredningen som är inspirerad av traditionella mötesrum.


Belägen ett stenkast från torget, och mitt på den förtjusande Stora gatan i Sigtuna kan man sitta (inne och ute) och njuta av ett klassiskt svenskt utbud med mat o dryck. Men då bankväsendet har sin huvudstad på Wall street, erbjuder vi även mat utanför Sveriges gränser, där vår utsökta amerikanska hamburgare har blivit lokalbefolknings favorit. Kanske beror det på vår välgenomtänkta strategi? Warren buffet köper bara kvalitetsbolag, och där ville vi inte vara sämre och har valt att endast arbeta med närproducerat och ekologiska råvaror. Det är vår tolkning av riskminimering.


Likt Investment bankerna jobbar vi dygnet runt och erbjuder generösa öppettider mellan 8:00-22:00, och erbjuder en diversifierad portfölj, där man hittar frukost, fika, lunch, afterwork och middag.


Vi skulle väldigt gärna vilja ha ett samarbete med er när ni har era guider i Sigtuna!