Förrätter Starter

BURRATA MOZZARELLA 115:-

serveras på pilade bifftomater, basilika, vinegrette

samt variation på rostade cocktailtomater

(served on tomatoes, basil, vinegrette and a variation of roasted cocktail tomatoes)

BISTRONS CHARKBRICKA 139:-

vårt urval av handplockade italienska charkuterier med oliver & crostini

(our selection of hand-picked Italian meats with olives & crostini)

TORE WRETMAN KLASSISKA TOAST SKAGEN 139:-

klassisk toast skagen på hemgjord mayo och löjrom

(classic toast skagen with home made mayo and whitefish roe)

Huvudrätter Main

STEAK FRITES AU POIVRE 289:-

hängmörad ryggbiff med pommes frites samt peppersås

(sirloin with pommes frites and pepper sauce)

BIFF A LA RYDBERG 298:-

tärnad oxfilé, sauterad gul lök, samt smör stekt potatis

Serveras med vår senapsmousse & rå äggula.

(diced beef fillet, sautéed yellow onion, and butter fried potato)

(Served with our mustard mousse & raw egg yolk)

WALLENBERGARE 235:-

finmald ljus kalvrostbiff blandat enligt ursprungs recept.

Serveras med vår egna lingon, små ärtor samt potatispuré.

(diced beef fillet, sautéed yellow onion, and butter fried potato)

(Served with our mustard mousse & raw egg yolk)

WIENERSCHNITZEL ORIGINAL 279:-

serveras med kapris & sardellsmör, kalvsky pommes frites samt syrad gurksallad

(served with capers & sardelle butter, veal gravy, french fries and pickled cucumber salad)

SMÖRSTEKT TORSKRYGG 298:-

serveras på säsongens primörer samt mussel & saffranssås

(served on the season’s prime and mussel & saffron sauce)

MOULE MARINIER 189:-

vin och gräddkokta blåmusslor, chili krutonger, saffransaioli, pommes frites

(blue mussles in wine and cream sauce served with croutons, saffron aiolo & fries)

FISK- OCH SKALDJURSGRYTA 198:-

Bouillabaisse, rotfrukter, lax, torsk, rödräka, bläckfisk, musslor och saffransaioli

(Bouillabaisse, root vegetables, salmon, cod, shrimp, calamari, mussels & saffron aioli)

VALVETS KLASSIKA LAXPUDDING 159:-

laxpudding, serveras med pepparot, räkor & skirat smör

(salmon pudding, served with horseradish, shrimps & clarified butter)

THE NEW YORK STRIP BURGER 189:-

nymald angus beef, cheddarost, karamelliserad lök & vår original dressing

(fresh ground angus beef, cheddar cheese, caramelized onion & our original dressing)

HANDTRILLADE KÖTTBULLAR 179:-

serveras med potatispuré, gräddsås, lingon & vår pressgurka

(meatballs, served with potato puré, cream sauce, lingon berries & cucumber)

Efterrätter Desserts

FYLLDA MUNKAR 115:-

nyfriterade munkar med vaniljkräm serveras med hemgjord

varm chokladsås och vaniljglass

CHOKLANDFONDANT 109:-

serveras med kolasås & vaniljglass

CRÈME BRULÉE 98:-

serveras med kardemumma, hallon & rostad mandel

Har du allergier kontakta personalen  så hjälper de dig mer än gärna.

If you are allergic to anything please contact the staff and they

will help you.

Aperitif

BELLINI 119:-

3cl persikapuré & prosecco

GIN & TONIC 135:-

5cl Hendricks gin, tonic & gurka

THE GREYHOUND 119:-

5cl vodka, 1dl grapefruktjuice

AVEC

ESPRESSO MARTINI 129:-

2cl vaniljvodka, 2cl Kahlua, espresso

IRISH COFFEE 119:-

3cl Jameson whiskey, 1cl sockerlag,
kaffe & lätt vispad grädde

GRÖNSTEDTS COGNAC 25:-/cl

BLACK LABEL WHISKEY 25:-/cl

ZACAPA ROM 32:-/cl

 

Större sällskap

Vid bokning av 8 personer eller fler rekommenderar vi att ni beställer maximalt fyra huvudrätter  ifrån vår al a carte meny för bästa upplevelse. Vi har även ett vegansk alternativ. Fråga oss för mer info.

Vi önskar er förbeställning av meny senast två dagar innan er ankomst. Nedan kommer ett förslag som vi har komponerat. Varmt välkomna!

MENY

 399 kr

 

FÖRÄTTER

Bistrons skaldjurstoast med hemgjord majonnäs, citron, dill.

 

VARMRÄTTER

Steak frites au poivre (hängmörad ryggbiff med pommes frites samt peppersås).

ALTERNATIV

Smörstekt torskrygg serveras på säsongens primörer samt mussel & saffranssås.

ALTERNATIV

Husets hemgjorda spagetti med chili och vitlöksfrästa grönsaker i gräddig tomatfond.

 

DESSERT

Créme brulée