Förrätter Starter

FRITERAD CHEVRÉ 119:-

Tunnt skivade rödbetor, valnötter och honung.​

(Thinly sliced beetroot, walnuts and honey)

SPICY SHRIMP 139:-

Rödräkor, ingefära, chili och mangosalsa.​

(Shrimp, ginger, chili and mango salsa)

INVOLTINO DI PROSCIUTTO E RUCCOLA 109:-

Prosciutto inlindad ruccola, toppad med lagrad italiensk ost och extra virgin olivolja.​

(Prosciutto wrapped ruccola, topped with italian cheese and extra virgin olive oil)

BRUCHETTA 98:-

Lantbröd, tärnade tomater, basilika, vitlök och extra virgin olivolja.​

(Bread, tomatoes, basil, garlic and extra virgin olive oil)

VITLÖKSBRÖD 40:-

Garlic bread​

Pasta

All vår pasta görs på plats i vår pastamaskin.

Vi använder oss av 4 sorters mjöl, ekologiska ägg och vatten för att få en len och fin textur i vår pasta.

 

HEMGJORD LASAGNE 159:-

Köttfärs, tomatsås och bechamel.

(Minced beef, tomato sauce and bechamel)

CARBONARA 169:-

Hemgjord spaghetti med bacon lök tryffelolja.

(Home made spaghetti with, bacon, onion and truffle oil)

FRUTTI DI MARE 179:-

Linguine med lax, torsk, rödräkor, bläckfisk och musslor.

(Linguine with salmon, cod, shrimp, calamari and mussels)

VONGULE 179:-

Chili- och vitlöksfrästa musslor, tryffel och cocktailtomater.

(Chili and garlic fried mussels, truffle and cocktail tomatoes)

BISTECCA CAMPIONI E ZUCCHINI 198:-

Penne riggatoni med tärnad ryggbiff, chili- och vitlöksfrästa champinjoner samt zucchini i cognacsås.

(Penna riggatoni with diced beef, chili and garlic fried mushrooms and zucchini in a cognac sauce)

SALSICCA DE SALVIA CON ARABIATA 179:-

Penne, salsicca och salvia i het tomatsås.

(Penne, salsicca and sage in a spicy tomatoe sauce)

PENNE RIGGATONI 169:-

Penne i krämig gorgonzolasås och färsk babyspenat.

(Penne in a creamy gorgonzola sauce and fresh spinach)

Huvudrätter Main

HÄNGMÖRAD RYGGBIFF 279:-

Nyvispad vitlökssmör, rödvinssås samt pommes frites.

(Fresh garlic butter, red wine sauce and pommes frites)

BISTRONS TORNEDOU 319:-

Grillad oxfilé, sauterad Karl-Johansvamp, rostad buritana lök samt sky på Barollo vin.

(Grilled fillet of beef, sauteed Karl Johan mushroom, roasted Buritana onion and sauce on Barollo wine)

VITELLO CON SALVIA, MADEIRA E PARMA 235:-

Kalvrygg, salvia, parmaskinka samt Madeira sås.

(Veal, sage, parma ham and Madeira sauce)

WALLENBERGARE 198:-

Finmald ljus kalvrostbiff serveras med våra egna lingon, små ärtor samt potatispuré och brynt smör.

(Fine ground veal served with our own lingonberries, small peas with potatoe puree and browned butter)

BRANZINO 298:-

Havsaborre med klyftpotatis, kapris, oliver, cocktailtomater och buerre blanc.

(Sea brass with potatoe wedges, capers, olives cocktails tomatoes and buerre blanc)

MOULE MARINIER 189:-

Vin och gräddkokta blåmusslor, chili krutonger, saffransaioli, pommes frites.

(Blue mussles in wine and cream sauce served with croutons, saffron aiolo & fries)

FISK- OCH SKALDJURSGRYTA 198:-

Bouillabaisse, rotfrukter, lax, torsk, rödräka, bläckfisk, musslor och saffransaioli.

(Bouillabaisse, root vegetables, salmon, cod, shrimp, calamari, mussels & saffron aioli)

VALVETS KLASSIKA LAXPUDDING 159:-

Laxpudding, serveras med pepparot, räkor & skirat smör.

(Salmon pudding, served with horseradish, shrimps & clarified butter)

THE NEW YORK STRIP BURGER 189:-

Nymald angus beef, cheddarost, karamelliserad lök & vår original dressing.

(Fresh ground angus beef, cheddar cheese, caramelized onion & our original dressing)

HANDTRILLADE KÖTTBULLAR 179:-

Serveras med potatispuré, gräddsås, lingon & vår pressgurka.

(Meatballs served with potato puré, cream sauce, lingon berries & cucumber)

Efterrätter Desserts

HUSETS OSTBRICKA 129:-

med fikonmarmelad

CHOKLANDFONDANT 109:-

serveras med kolasås & vaniljglass

CRÈME BRULÉE 98:-

serveras med kardemumma, hallon & rostad mandel

Har du allergier kontakta personalen  så hjälper de dig mer än gärna.

If you are allergic to anything please contact the staff and they

will help you.

Aperitif

BELLINI 119:-

3cl persikapuré & prosecco

GIN & TONIC 135:-

5cl Hendricks gin, tonic & gurka

THE GREYHOUND 119:-

5cl vodka, 1dl grapefruktjuice

AVEC

ESPRESSO MARTINI 129:-

2cl vaniljvodka, 2cl Kahlua, espresso

IRISH COFFEE 119:-

3cl Jameson whiskey, 1cl sockerlag,
kaffe & lätt vispad grädde

GRÖNSTEDTS COGNAC 25:-/cl

BLACK LABEL WHISKEY 25:-/cl

ZACAPA ROM 32:-/cl

 

Större sällskap

Vid bokning av 8 personer eller fler rekommenderar vi att ni beställer maximalt fyra huvudrätter  ifrån vår al a carte meny för bästa upplevelse. Vi har även ett vegansk alternativ. Fråga oss för mer info.

Vi önskar er förbeställning av meny senast två dagar innan er ankomst. Nedan kommer ett förslag som vi har komponerat. Varmt välkomna!

MENY

 399 kr

 

FÖRÄTTER

Bistrons skaldjurstoast med hemgjord majonnäs, citron, dill.

 

VARMRÄTTER

Steak frites au poivre (hängmörad ryggbiff med pommes frites samt peppersås).

ALTERNATIV

Smörstekt torskrygg serveras på säsongens primörer samt mussel & saffranssås.

ALTERNATIV

Husets hemgjorda spagetti med chili och vitlöksfrästa grönsaker i gräddig tomatfond.

 

DESSERT

Créme brulée